דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


מכינה לעיצוב 

מאת    [ 19/08/2008 ]

מילים במאמר: 461   [ נצפה 2907 פעמים ]

הביקוש הרב אשר לו זוכה תחום לימוד עיצוב בשנים האחרונות בקרב צעירים רבים הרוצים לרכוש לעצמם מקצוע מבוקש ויצירתי, יוצר תחרות גדולה על מספר מקומות הלימוד הקיימים במוסדות השונים המלמדים עיצוב.
צעירים רבים בוחרים לשפר את סיכוייהם להתקבל לאחד מן המוסדות הללו או למוסד לימודים דומה בחו''ל על ידי לימודים במסגרת מכינה לעיצוב אשר תפקידה לסייע ולעזור למועמד לעמוד בתנאי הקבלה של המוסד אליו הוא שואף להתקבל.
מסלולי מכינה לעיצוב ממוקדים למקצועות עיצוב פנים, עיצוב תעשייתי, עיצוב גרפי, אדריכלות, עיצוב אופנה, טקסטיל וצורפות, תקשורת חזותית, צילום ואמנות.

מה לומדים בקורס מכינה לעיצוב
המוסדות המובילים בארץ בתחום לימוד עיצוב כגון שנקר, בצלאל, המכון הטכנולוגי בחולון, המכללה למנהל, אוניברסיטת ת"א, ויצ''ו חיפה והטכניון עורכים מבחני כניסה ומיון כתנאי קבלה ללימודי עיצוב. מועמדים אשר עוברים את המבחנים מוזמנים לראיון קבלה אישי בחוג לעיצוב ונדרשים להציג תיק עבודות אישיות.

במהלך הלימודים של מכינה לעיצוב הסטודנטים נחשפים למקצועות העיצוב השונים, לומדים את היסודות המקצועיים של תחום העיצוב, מושגים בתכנון, טכניקות עבודה עם מגוון חומרים ותפיסות, לימוד קונספטים ושיפור היכולת לפתח נושא תוך חשיבה יצירתית ולהביאו לידי תוצאה מוגמרת עם ביטוי אישי ומקוריות. הלימוד נעשה תוך הנחייה אישית של הסטודנטים והתמקדות מקצועית בתחומים בהם הם מגלים עניין מיוחד, ומלווה בהרצאות פרונטאליות וכן בהתנסות מעשית פרקטית בתחומי העיצוב השונים. חלק זה של מכינה לעיצוב עוזר למועמד למקד את תחומי התעניינותו ולרכוש ידע מעמיק יותר בתחום אשר בו ירצה להתמחות.

בבתי ספר רבים המעבירים מכינה לעיצוב, מתקיימת פגישה אישית עם הסטודנט עם סיום החלק הראשון, העיוני, כדי לברר ולסייע בהחלטה אילו מסלולים אפשריים וכדאיים לסטודנט להירשם על פי רצונו, לאילו מוסדות ולאילו תארים.
לאחר שהסטודנט יודע בבירור ובצורה מוגדרת לאיזה תחום עיצוב או תחומי עניין הוא מתכוון להירשם וללמוד, מתחיל החלק השני של מכינה לעיצוב, המתמקד במטרה הסופית שהיא הקבלה למוסדות הנבחרים בתחומים הספציפיים לכל סטודנט.
חלק זה של מכינה לעיצוב כולל הכנה לראיונות קבלה על ידי תרגול בחינות הקבלה בעיצוב במתכונת העדכנית ביותר ומתוך מאגר בחינות הקבלה של המוסדות השונים ללימודי עיצוב, סימולציות של ראיונות הקבלה מול צוות המרצים המקצועי של המוסד שמעביר את המכינה לעיצוב, כולל שימת דגש מיוחד על פרטים שעוזרים בראיונות קבלה כמו שפת גוף, לבוש מתאים, צורת ההצגה והדיבור ועוד. כמו כן נעשית הכנה למבחן הפסיכוטכני הנדרש בשנקר ובמכון הטכנולוגי בחולון.

החלק השלישי של מכינה לעיצוב כולל בניית תיק עבודות אישי של המועמד הכולל בין 5 ל- 15 עבודות המייצגות את אישיותו ויכולותיו בתחום העיצוב. ליצירת תיק עבודות אישי מגוון ורב תחומי המשדר מקצועיות ויצירתיות, השפעה רבה על קבלת המועמד ללימודים ולכן חשוב לבדוק עם ההרשמה למכינה לעיצוב כי ההנחיה הניתנת בעת הכנת תיק עבודות הינה אישית לכל סטודנט, או במסגרת קבוצות קטנות.

פרק הזמן הנלמד במוסדות השונים המעבירים קורס מכינה לעיצוב נע בין שלושה חודשי לימוד אינטנסיבי לשלושה סמסטרים. הדרישה הגבוהה למקומות במכינות לעיצוב מעידה בבירור כי לימודים במכינה לעיצוב משפרים מאוד את סיכויי הקבלה של הסטודנט למוסדות הגבוהים לעיצוב ואדריכלות בארץ ובחו''ל.
מכון קווים
מכינה לאדריכלות ומקצועות העיצוב.
לימודי עיצוב
מכינה לעיצוב



מאמרים חדשים מומלצים: 

חשיבות היוגה לאיזון אורח חיים יושבני  -  מאת: מיכל פן מומחה
היתרונות של עיצוב בית בצורת L -  מאת: פיטר קלייזמר מומחה
לגלות, לטפח, להצליח: חשיבות מימוש פוטנציאל הכישרון לילדים עם צרכים מיוחדים -  מאת: עמית קניגשטיין מומחה
המדריך לניהול כלכלת משק בית עם טיפים ועצות לניהול תקציב -  מאת: נדב טל מומחה
חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים.. תחשבו שוב -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב